Jaap Rijnbende

Modeontwerper Jaap Rijnbende zit inmiddels al meer dan 30 jaar in het vak. Bekend om zijn spectaculaire trouwjurken, bereikbare haute couture en prêt-à-porter collecties heeft hij naam gemaakt als de down to earth ontwerper die elke vrouw weet te verrassen met items waarin zij vooral zichzelf is.

Als autodidact plunderde hij als kleine leergierige jongen de kledingkast van zijn moeder en zussen om hun kleding om te bouwen tot fashion items. Na vele andere wegen te hebben bewandeld waarin altijd zijn grenzeloze creativiteit centraal stond, lanceerde hij in 2000 zijn eigen label J®. In zijn zaak in Den Haag is het elke dag een feestje. Jaap Rijnbende: “Vanaf dat moment kon ik met mijn eigen visie ontwerpen. Ik wil bereikbare mode maken voor de tevreden vrouw tussen de 35 en 85. Als de dame in kwestie voor mij zit, weet ik wat ze wil dragen. Mijn passie voor dit vak is dan niet meer te stoppen, het schetsen gaat vanzelf. Daarbij draait het niet alleen om mijn handtekening, maar om de vrouw die voor me zit. Zij is het waard om het beste uit haarzelf te halen en daar helpt een stijlvolle outfit zeker bij.”

Naast haute couture heeft Rijnbende sinds 8 jaar zijn eigen prêt-à-porter collectie met bijpassende accessoirelijn. In zijn zaak in Den Haag kan men terecht voor zijn bereikbare confectielijn én Haute Couture. “Haute couture is magisch, maar bereikbaar voor een selecte groep. Met mijn eigen confectielijn kan ik mode ontwerpen voor iedere eigentijdse vrouw. Het geeft elke keer weer een bijzonder gevoel als ik een klant in een ontwerp van mijn hand zie stralen.”
Om zijn heldere visie kracht bij te zetten geeft de gepassioneerde ontwerper lezingen door het hele land over de communicatieve werking van kleding. “Mode gaat zoveel verder dan de kleding die wij dagelijks dragen. Als je weet welke punten je moet accentueren en welke je moet camoufleren zijn miskopen verleden tijd. Door mijn ervaring te delen met liefhebsters probeer ik elke vrouw te laten voelen dat ze de moeite waard is.”

Over de toekomst is de ontwerper duidelijk. “Elke dag is een nieuw begin om een spetterend origineel idee of ontwerp uit te werken. Mijn werk is mijn passie en daar wil ik nog heel lang van genieten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 070 326 4771 of mailen naar info@jaaprijnbende.nl